Mocowanie nawierzchniDealer Volvo WadowskiCampery Wadowscyrowery i ramy szosoweKIA WADOWSCY - GAJ K/KRAKOWA
+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Temat: Niescisłości na mapach

Niescisłości na mapach

Mam pytanie czy znacie takie miejsca gdzie szlak nijak ma się do przebiegu na mapie?
    Ostatnio wdałem się w dyskusje z Sebasem (ghetto-freeriders) na blogu o stanie, oznakowaniu i przebiegu niebieskiego szlaku z Swoszowic do Myślenic i zauważyliśmy że na mapach jest źle oznaczony jego przebieg. Wiec postanowiłem napisać do Compassu (moje ulubione mapy) o korektę (wysłałem im mapę z naniesioną poprawką)
    - podziałało, dostałem dwie odpowiedzi:

"Dziękujemy za informację, na pewno poprawimy w kolejnym wydaniu mapy.
    Szlaki te były przez nas sprawdzane w terenie, przy pierwszym wydaniu mapy, teraz na bieżąco zmiany konsultujemy z PTTK, ale może coś zmienili w ostatnim czasie. "

i

"Dziękuje bardzo za informacje.Oczywiscie wprowadzamy zmianę do bazy danej. Pare lat temu osobiście przejechałem ten szlak rowerem, wiec prawdopodobnie dokonano zmainy.
    Życzę pomyślności."

Wiec tak sobie pomyślałem może jak toś zna takie miejsca mógłby sie podzielić dla dobra innych

PS nie pracuje i nie mam nic wspólnego z Compasem, można słać maile do wszystkich wydawnictw

Dobry temat, ja bym podwiesił gdzieś w dziale Trasy rowerowe

a zdarzyło się parę razy coś takiego, nie trzeba daleko szukać, ulica Lubicz w samym centrum przecież, rozjeżdża się ze śladem z gpsa i to sporo

Mapa compassu obejmująca Ojców ma spory rozrzut na jednym ze szlaków i podobno o tym wiedzą i nic z tym nie robią, więc nie wiem czy nie szkoda czasu na takie interwencje.
    Ściągać spodnie, ściągać majty
    Ściągać buty, ściągać rajty
    By życie miało jakiś sens ...
    Chcemy luzu, chceeemy jeździć

niebieski do Myślenic przejechałem kilka razy, np: TU i jest z nim taki problem, że musi być co jakiś czas zmieniany z powodu gęstniejącego zabudowania terenów podkrakowskich. tam gdzie jakiś czas temu wiało teraz całe osiedla domków stoją. Sądząc po lakierze całkiem niedawno był odnawiany, ale i tak szlak ten jest skazany na zarośnięcie gdyż jest kompletnie nieuczęczaany.

Cytat Napisał Mały
    ... i nic z tym nie robią...
    niestety nie da się aktualizować mapy co miesiąc a jakieś przekłamania są dopuszczalne (coś tam czytałem i kartografii, odwzorowaniu, symbolach itd)
    ale są miejsca, gzie mogłoby się bardziej zgadzać

aaa, dla oszczędnych polecam program zumi buddy:)))

Tylko to problem znany od roku lub więcej .

PS.: A tak poza tym to proszę teraz nie dyskutować, kolor czerwony ma zawsze rację nawet, jak nie ma.
    Ściągać spodnie, ściągać majty
    Ściągać buty, ściągać rajty
    By życie miało jakiś sens ...
    Chcemy luzu, chceeemy jeździć

+ Odpowiedz na ten temat

Thread Information

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Bookmarks

Uprawnienia