Mocowanie nawierzchniDealer Volvo WadowskiCampery Wadowscyrowery i ramy szosoweKIA WADOWSCY - GAJ K/KRAKOWA
+ Odpowiedz na ten temat
Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Temat: Greenway( Kraków- Wiedeń)

Greenway( Kraków- Wiedeń)

Witam,
    Ostatnio przejechaliśmy trasę Kraków- Wiedeń, chcielibyśmy się podzielić spostrzeżeniami z trasy oraz dowiedzieć się paru informacji:P: tzn. Jaką trasę wybraliście( zieloną czy niebieską)? Jak długo jechaliście? No i jak podobają się trasy rowerowe u sąsiadów?:)
    p.s
    Gorąco Polecamy:D:D

nie do końca kumam

tzn. Czego nie kumasz? ;)
    Widziałam Twoje wypowiedzi i widzę, że przejechałeś tą trasę.
    Jak długo jechałeś? i którą trasę wybrałeś bo nie wiem czy wiesz, że w pewnym momencie rozdziela się ona na zieloną i niebieską?
    pozdrawiam

jest szlak rowerowy z Krakowa do Wiednia:) i się pyta ile czasu jechałeś:)
    Przeważnie w Soboty na weselu (w robocie jako kamerzysta weselny) Ma swoje plusy i minusy:)

no to niech będzie że kumam

To było tak dawno że szczegółów nie pamiętam - dobrze że co nieco opisałem:

http://www.bikeholicy.pl/index.php?o...=59&Itemid=386

jechałem 4 dni - równiez polecam tę traskę. Jak tam ?? poprawiło się oznakowanie zwłaszcza po naszej stronie? Bo np u Czechów była rewelacja.

Fajne sprawozdanko;):) i trasa podobna( przynajmniej przejeżdżaliśmy przez te miejscowości), które masz wymienione.
    My jechaliśmy 5 dni w Austrii dopadła nas straszna burza i 50 km przed Wiedniem zmuszeni byliśmy nocować.
    Oznakowania rewelacja w Czechach i w Austrii i trasa bardzo fajnie poprowadzona. A u nas cóż...oznakowania powoli się zmywają z drzew...echh dużo pozostaje do życzenia.
    Ale widoczki w podczas drogi fajniutkie jak się człowiek wdrapie na górki;) a jest ich troszkę.
    Nas przed wiedniem zaskoczył objazd dla rowerów...no i strasznie wiało...KoNcOwka była straszna!!!
    Ale jako dziewczyna jestem dumna z wyczynu 658 km;D;D

no ładnie gratuluje - jabyłem totalnie padnięty jak dotarłem. A o dupsku nawet nie wspomnę - dojechałem na stojąco

he.. Przed Wiednem była jakaś masakra z wjazdem do miasta. Wjeżdżałem jakąś autostradą

Ja za to w Austrii miałem totalny upał - było niesamowicie gorąco hehe

Kiedyś jak dzieci podrosną mam zamiar prorodzinnie zrobić tę traskę na totalnym lajcie przez dwa tygodnie bo jest co po drodze zwiedzać

Fajny taki rodzinny wyjazd...Jest co zwiedzać:D:D
    Nie wiem jak Ty ale w Czechach czuliśmy się bardzo swojsko...Z kolei w Austrii jak intruzy:D
    Pani, u której nocowaliśmy poinformowała nas, że jest nagonka na rowerzystów i sprawdzają rowery np za brak dzwonka jest mandacik, już nie wspominając o tym, że kontrol sprawdzał bardzo dokładnie rowery...najmniejszy luz= mandat. Wiec po takiej podróży zwiedzanie Wiednia odbyło się pieszo:):)

Ja z Austrii pamiętam okropny upał i totalnie odludne miejscowości po drodze. Nie nocowałem tam - ale ta wasza gospodyni to jakaś bajkopisarka hehe - luzy sprawdzają dobre

Pamiętam jak dopędził mnie jakiś peleton gdzieś w polach słonecznikowych. Okropna dyskusja się nawiązała (oczywiście na migi hehe ) - każdy chciał mi pokazać dogodną drogę na Wiedeń, ale każdy pokazywał zdawało by się w innym kierunku

A jak przejazd przez tereny wojskowe w Czechach - czy dalej są tablice coby nie zbaczać z drogi bo zastrzelą

To ja mam takie pytanie: podobno są mapy tego greenway-a - czy ktoś wie gdzie je można kupić, ewentualnie może ktoś je posiada i chciałby sprzedać?

+ Odpowiedz na ten temat

Thread Information

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)