Taki humor rowerowo-maturalny
Hehehe dobre. A propos jak Wam maturka poszła/idzie i co jeszcze zdajecie? :>
Poszedł już polski, angielski, wos, czeka jeszcze historia (12 jest) - wszystko poszerzone. Ustne mam w II połowie maja.
Polski - ciężko powiedzieć, bo klucza do wypracowania nie ma.
Póki co z angielskiego z testowej części jest na pewno 28,5/32, Kroi się wynik w okolicach 85% ??
Wos - 18/20 z testowej, około 8/10 ze źródeł. Kroi się wynik w okolicach 80% ??
Moim zdaniem komedia matury. Jest zdecydowanie za łatwo. Ja na tym teoretycznie zyskuje, ale czy tak powinno być... jakoś nie do końca ;)
pzdr!
Dokladnie - polski cholera wie, co sie w kluczu czai.
Angielski 86-90%
Ustny angielski 90%
Apropo wosu - wszyscy moi znajomi zdajacy wos mowili, ze byl mega trudny i nie wiedza, czy zdadza w ogole. Nie, do idiotow nie naleza.
Boje sie, ze ta banalnosc matury odbija sobie na matematyce rozszerzonej 13 :)
No i jeszcze polski ustny 12...
Chamski, zlosliwy, arogancki, wszystkowiedzacy, samozwanczy straznik poprawnej polszczyzny. Pozdrawiam.
www.borntoroam.pl / http://picasaweb.google.pl/zdan1990
Angielski pisałeś podstawowy czy poszerzony? :) Ustny domyślam się że podstawowy, jak wszyscy?
Wos na podstawowym był wg wszystkich trudniejszy od wszystkich innych. Rzeczywiście, osoby zdające podstawową nie muszą znać legitmizacji władzy wg. Maxa Webbera, nie muszą wiedzieć że Konferencja Bezpieczeństwa i Współpracy w Europie była w 1975 roku. Tak samo roczne daty wstąpienia Hiszpanii i Grecji do UE. To że ja to wiem wynikało z tego, że uczyłem się do poszerzonego i zdaje też poszerzoną historię.
Niektóre zadania z podstawy - np. mapka - były trudniejsze niż na poszerzonym, i to dużo. Każdy wie, że Austria jest w Unii, ale nie każdy wie, że od 1995roku.
Z wosem jest jeden spory problem - tak naprawdę nie ma nawet dobrego podręcznika, który miałby taki zakres wiedzy jaki jest potrzebny na maturze. W historii np. jest to dużo jaśniejsze.
CKE sobie w kulki leci w tym roku.
Angielski rozszerzony oczywiscie, a ustny, jak wszyscy.
Z tego, co slyszalem, to w zeszlym roku byla hardcorowa geografia. W tym roku padlo najwyrazniej na wos.
Chamski, zlosliwy, arogancki, wszystkowiedzacy, samozwanczy straznik poprawnej polszczyzny. Pozdrawiam.
www.borntoroam.pl / http://picasaweb.google.pl/zdan1990
Ja zdawałem wszystko na podstawowym :)
Polski bede miec te 30%, może wiecej.
Angielski - już od wtorku wiem że na pewno mam 33 pkt. jeszcze z listów dojdą
Ustny polak - 12/20
Ustny Anglik - 18/20
Geografia - a to jutro dopiero :P
no co wy wosik był banalny w porównaniu do tego z zeszłego roku wszystkie matury będa proste :) tematy z wosu były super ja najbardziej spinam historią w sumie
Ja historii się bałem zawsze mniej niż wosu. Chwalba, wos pisałeś poszerzony? Był łatwy, to racja. Ale weź pod uwagę, że tematy wypracowań sformułowali zupełnie inaczej niż robili to od lat. Zaskoczenie + to, że mogą sobie dowolnie ustawić klucz
Ja się boje, że trafie na jakiegoś ciętego egzaminatora, który mnie zjedzie z wypracowań
pozdrawiam
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Bookmarks