Mocowanie nawierzchniDealer Volvo WadowskiCampery Wadowscyrowery i ramy szosoweKIA WADOWSCY - GAJ K/KRAKOWA
+ Odpowiedz na ten temat
Strona 1 z 3 1 2 3 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22

Temat: Oświetlenie

Oświetlenie

Witam, mam takie pytanie odnośnie oświetlenia przedniego głównie na szosę. Ktoś poleca jakiś konkretny model, markę ? Cenowo tak 100zł +/-

Co sądzicie o takiej lampce?

http://www.decathlon.com.pl/PL/quadro-175211431/

Ja niedawno kupiłem tę lampkę. Jeśli chodzi o spełnianie funkcji jako lampka pozycyjna to jest bardzo fajna i poręczna, jeśli ma natomiast oświetlać drogę to jest zbyt słaba. Jedynie w całkowitych ciemnościach coś daje.

Natomiast proponowałbym kupić bocialarkę, 100 zł droższa ale pozwoli Ci jeździć po zmroku.

Chodzi mi bardziej o taką lampkę pozycyjną, także myślę że będzie w sam raz. Dzięki za info!

Proponuje poszukać też taniego sprzętu. Używałem lampek nawet po 4złi dawały radę. Jak jest ciemno jak w zadku to nawet z mocną lampką kolarką ciężko bo jak wpadniesz w dziurę to kicha a zareagować często nei zdąrzysz. Mnie osobiście szkoda było wydawać tyle kasy na lampkę. To już bym wolał z czołówką śmigać znacznie tańsza a też mocna.
    Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani w każdym innym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo do zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

ja osobiście używam tej http://allegro.pl/hit-latarka-zoom-c...923901669.html i jestem bardzo zadowolony na asfalt nadaje się idealnie jak jest ciemno jak w d.... to można wysunąć główkę i strumień będzie węższy ale będzie świeciła dalej :) Polecam a i niedroga :)
    Przeważnie w Soboty na weselu (w robocie jako kamerzysta weselny) Ma swoje plusy i minusy:)

Byłem w Decathlonie, lecz niestety owej lampki nigdzie nie widziałem na hali. Kupiłem jedynie przekładkę pod prestę. Pytałem Pani przy kasie, niestety nie kwapiła się zbytnio by sprawdzić mi czy mają ją gdzieś na magazynie, więc olałem sprawę. Pojechałem do M1 i w GO SPORCIE udało mi się upolować lampkę KELLYS'a za 59,99zł z 5 żaróweczkami LED. Testowałem pod wieczór i powiem Wam, że spełnia moje oczekiwania. Jakby ktoś chciał to mogę podać model.

Znalazłem na allegro, to jest ta lampka:

http://allegro.pl/kellys-lampka-prze...896527823.html
    Ostatnio edytowane przez Niemrawy ; 12.11.11 o 20:35

Ja jednak wole lampki, które tak naprawdę dobrze świecą. Lampki większości na rynku to tzw pozycyjne i nic nie widać przy jeździe.
    Mam tą lampkę Kellysa co podałeś. Na ziemi ledwo plamkę światła widać. Generealnie nie oczekuj wiele.
    Do jazdy po mieście wystarcza ale jak tylko zapuścisz się z tym do LW lub po za miasto to nic na drodze nie zobaczysz.
    Oczywiście nie oszukujmy się taka lampka trochę kasy kosztuje, minimum to bocialarka za 200 zł. Reszta jest duzo droższa.

Króliku ja tak jak pisałem jeżdżę z tą lampką po lesie i do tego czołówka i daję dobrze radę :)
    Przeważnie w Soboty na weselu (w robocie jako kamerzysta weselny) Ma swoje plusy i minusy:)

Ja raz wieczorem wracałem przez park AWFu i prawie w nim nie zabiłem na drzewie

Cytat Napisał Królik Zobacz post
    Ja raz wieczorem wracałem przez park AWFu i prawie w nim nie zabiłem na drzewie
    Po ciemku tam jest hardcore, jazda na pamięć.

+ Odpowiedz na ten temat

Thread Information

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Bookmarks

Uprawnienia