Mocowanie nawierzchniDealer Volvo WadowskiCampery Wadowscyrowery i ramy szosoweKIA WADOWSCY - GAJ K/KRAKOWA
+ Odpowiedz na ten temat
Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 1 2 3
Pokaż wyniki od 21 do 27 z 27

Temat: Redbull roadrage - zjazd z żaru rowerem

właśnie - kielo max i średnia ?

Relacja super! no i wielkie gratulacje za zajęcie fantastycznego miejsca!!

na początek dzięki za gratulacje :) w końcu jakiś sukces na rowerze - nie ma pary na normalne ściganie, to trzeba szukać alternatyw :D

co do osiąganych prędkości... nie jest to trasa wielce stroma, są górki pod krakowem, gdzie się robi większą prędkość i to w zasadzie bez pedałowania...

na przejeździe eliminacyjnym zrobiłem max trochę ponad 70 - może z 72?, na pewno mniej, niż 75 (nie skasowałem licznika po zjeździe treningowym); średnia ok 60km/h - zjechałem w 4:02, trasa liczyła około 4km
    późniejsze przejazdy w czwórkach to już różnie.. w półfinale i w finale osiągnąłem 79.5km/h; średnie były na pewno ciutkę ponad 60 ale też nie wiem, ile dokładnie...
    w jednym biegu było sporo czarowania na początku, bo nikt nie chciał prowadzić.. także czasów przejazdów w czwórkach nawet nie śledziłem
    zdecydowanie najszybszy był finał, nie byłem się w stanie utrzymać za rywalami... cały czas się zastanawiam, czy jak bym miał trochę mocniejsze przełożenie, niż 50/13, to czy bym coś mógł powalczyć...

a... myślę, że sporo osób zrobiło większe prędkości ode mnie.. ale nie prędkość maksymalna tu wygrywała... ja wolałem mieć siłę na końcówce (w eliminacyjnym biegu wiele się nie napedałowałem, żeby uzyskać ten ósmy czas)

PS. podobało mi się, jak podczas jazdy kolejką na górę, przed treningiem, jakieś chłopaczki rozmawiały, że tu ponad 100 można lecieć.. hahah ale miałem śmiechu

PS.2. jak widziałem chłopaków pokonujących winkle podczas finału, zwłaszcza jeden taki prawie na pełnej prędkości... to pełen szacun.. ja bez ochraniaczy i po szlifie sprzed 2 tygodni miałem jednak pewne opory... może nie opory - coś bardziej jak zdrowy rozsądek :)

Śmiejecie się ze mnie, bo jestem inny. Ja śmieję się z was, bo wszyscy jesteście tacy sami.
    Ostatnio edytowane przez hrabia ; 04.10.11 o 22:53

Własnie zdrowy rozsądek, jak składasz się w zakręt i widzisz oczami wyobraźni jak lecisz na bok to ogarnia człowieka opamiętanie...

Ta relacja nadaje się na główną. Hrabia mogę ją wrzucić ?

A zwycięzcy dziś nie było na IC, a chciałem na żywo Red Bula w ludzkiej postaci zobaczyć, dłoń uściskać.
    Ściemniał że z roboty nie zdążył...

a wrzucaj pan śmiało :) mogę ją poprawić, jeśli jest potrzeba, by była cacy i bez wielokropków :)
    kurcze... takie wyróżnienie, a ja nieuczesany :)

no zwycięzca się nie pojawił... a ja odpadłem na pierwszym podjeździe :P

Śmiejecie się ze mnie, bo jestem inny. Ja śmieję się z was, bo wszyscy jesteście tacy sami.
    Ostatnio edytowane przez hrabia ; 05.10.11 o 22:30

+ Odpowiedz na ten temat

Thread Information

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Bookmarks

Uprawnienia