Mocowanie nawierzchniDealer Volvo WadowskiCampery Wadowscyrowery i ramy szosoweKIA WADOWSCY - GAJ K/KRAKOWA
+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Temat: Polica

Polica

Witam,
    ostatnio próbowałem zdobywać Policę, lecz chyba nie najlepszą trasę obrałem (Sidzina-szutrówką wzdłuż czarnego szlaku w stronę Hali Krupowej - potem błądzenie licznymi stokówkami, ostatecznie na azymut przez krzaki (b zly pomysl...) prosto na Złotą Grapę). Czy ktoś ma może propozycję innej drogi, na której fragmenty "z buta" nie będą dominującą aktywnością?
    pozdrawiam

jechałeś szutrówką przez Psią Doinę czy tą wyżej, stokówką? jeśli przez Psią to proponuje podjechać wyżej asfaltem po pierwszych serpentynach, skręcasz koło Kościółka i wbijasz się na stokówkę, którą dojeżdżasz do drogi dojazdowej do schroniska, walisz na Halę Krupową a później standard czerwonym na Polcie. Na czerwonym trochę pchania, ale da się przeżyć
    pzdr

Dzieki za odpowiedz,
    rzeczywisce jechalem Psią Dolina. Co do proponowanej trasy to boję się,ze stokówek prowadzących do Hali Krupowej moze byc wiecej i bedzie powtorka z błądzenia.... Czy skrecając kolo Kapliczki dojade do jednej, jedynej stokowki na HB czy bede musial wybierac z kilku?

jedna jedyna, jest tam kilka drużek, ale stokówki nie sposób ominąć, wielka szeroka, prosto do góry;) jedziesz nią do samej góry, póżniej zaczyna się zjazd, i po skręcie wprawo ona zaczyna iść równolegle do Psiej Doliny, wtedy zobaczysz skręt w lewo na drogę dojazdową do schroniska na Hali Krupowej, też nie powinienneś jej przoczyc bo to pierwsza wyraźna droga w lewo od razu idzie mocno do góry, powodzenia

a czy ktos moze probowal wyjechac na police czerwonym szlakiem do krowiarek? start jest wysoko bo na ponad 1000 mnpm wiec powinna dac sie podjechac, albo niebieskim od przeleczy zubrzyckiej
    w sobote mam nadzieje zrealizowac swoje dlugo planowana gorska wyprawe Sucha-Jałowiec-Pilsko-Polica-Zawoja zobaczymy czy sie uda

niebieski od przełęczy zubrzyckiej jest kicha, a czerwony z krowiarek miodzio 99% w siodle, dzis tam byłem
    pzdr

a przy okazji wie ktos jak najwygodniej wjechac na Pilsko, probowalem niebieskim na stronie slowackiej, nienajgorzej a jest ale sporo prowadzenia wyzej, zjazd zielonym na slowacje spoko, ale jest chyba z 400m stromizny z luznymi kamykami

koledzy cos mowili o jakiejs nartostradzie na hale miziowa, wiec pytanko: jak najlepiej wjechac, zeby wjechac a nie prowadzic?;)
    Ostatnio edytowane przez kamfan ; 12.09.11 o 17:28

Z Pilska na miziową masz trasę narciarską ale ile tam jest do podjechania to nie wiem. Podłoże jest całkiem wporzo, ale dość stromo. Musisz sam popróbować. Napewno nie do podjechania(a nawet nie do zjechania) jest biegnący obok szlak o ile mnie pamięc nie myli to żółty.

Cytat Napisał zicek Zobacz post
    (...) o ile mnie pamięc nie myli to żółty.
    pamięć może mylić ale dobrze pamiętasz, jest szlak żółty, który uważam za zjeżdżalny poza 2-3 stopniami korzennymi ;)
    enduro69.pl

+ Odpowiedz na ten temat

Thread Information

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Bookmarks

Uprawnienia