Mocowanie nawierzchniDealer Volvo WadowskiCampery Wadowscyrowery i ramy szosoweKIA WADOWSCY - GAJ K/KRAKOWA
+ Odpowiedz na ten temat
Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 20

Temat: MP3 a jazda na rowerze

MP3 a jazda na rowerze

Nadchodzi czas samotnych treningów i mam z tym związane pytanie. Muzyka w uszach pomaga, narazie jest jeszcze chłodno więc wypada mieć czapkę czy opaskę, zatem uszy są osłonięte. Zrobi się ciepło i w słuchawki nawiewa wiatr.
    Czy macie jakieś wypróbowanie słuchawki które nie ogłuszają, a zarazem nie zagłuszają muzyki???
    Mimo wszystko nieprzyjemny jest taki ciągły szum w uszach. Myślałem nad jakimiś owiewkami na uszy ale to będzie i tak niepraktyczne
    Zależy mi na tym by były wygodne i nie utrudniały jazdy.

Osobiście uważam że słuchwaki w uszach to bardzo nierozsądne rozwiązanie...ale ale... jedna słuchawka w jednym uchu nie zagłusza ani muzyki ani tego co się dzieje wokół

Cały tamten rok przejeździłem sam, jedynym towarzyszem była muzyka. Zwykłe słuchawki przynajmniej w moim przypadku się nie sprawdziły, po prostu wypadały z uszu. Dokupiłem do nich taki plastikowy zacisk, który przyczepiamy do kołnierza i kabel na tym odcinku jest dość swobodny przez co nie wylatywały z uszu(kabel nie był ciągnięty). Niestety rozleciały się podczas ulewy.

Następnie miałem coś na ten wzór:
    http://www.allegro.pl/item572461172_...w_wys_8zl.html

Nie wypadały z uszu, nawet podczas silnego wiatru, również się rozleciały(zahaczyłem kablem o mostek i go wyrwałem ze słuchawek-co jest dowodem na to że zaczep na ucho jest bardzo solidny)

Teraz planuję brać słuchawki od komórki, bo po pierwsze mają radio, po drugie ten plastikowy zaczep a po trzecie jest mikrofon i wybieranie głosowe, także można spokojnie telefonować i odbierać połączenia(nawet głosowo) podczas jazdy. Tylko że jeszcze nie testowałem.

Słysząc wiatr słyszysz też co dzieje się wokoło Ciebie, a to dobrze. Jedynym rozwiązaniem jest zastosowanie jakiejść opaski czy chusty na głowę lub słuchawki douszne(mam takie na piesze spacery, przechodząc obok kościoła nie słychać że dzwony na mszę biją )

P.S.W mieście dobrze jest ściągnąć jedną słuchawkę. Za to podczas monotonnego kręcenia do Tyńca czy podjazdu pod zoo i ogólnie w terenach nieucywilizowanych nie widżę problemu ze stosowaniem pary.

Jesli jade sam, to nie wyobrazam sobie jazdy bez muzyki. Niestety na zjazdach nie moge sluchac muzyki, bo przy FF to niemozliwe :(

Uzywam tych
    http://www.allegro.pl/item572886463_...dk_cp_100.html

Jakos dzwieku nie powala, ale dobrze leza w uszach i sa tanie, co jest dla mnie waznym argumentem, bo zabijam sluchawki srednio co 2 miesiace.
    Chamski, zlosliwy, arogancki, wszystkowiedzacy, samozwanczy straznik poprawnej polszczyzny. Pozdrawiam.
    www.borntoroam.pl / http://picasaweb.google.pl/zdan1990

Takie jak ma Zdan są chyba jeszcze w Empiku, ostatnio była na nie promocja po 19 zł. Polecam takie z "uchwytem" na uszy.

jezdzilem troche w takich
    http://allegro.pl/item569215883_sluc..._gw_2lata.html
    jak dobierzesz dobre gumki to nie wypadna za chiny, niestety dość mocno wytłumiają dzwięki z zewnątrz ale jak słuchasz cicho to słyszysz i muzyke i wszystko dookoła :)

ale mimo wszystko najprzyjemniejszy jest szum opon :D

Mam identyczne i mi wypadają
    Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani w każdym innym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo do zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

Jeśli chodzi o funkcjonalność (tzn.mają nie wypadać) ...polecam słuchawki z tego typu mocowaniem :
    Sennheiser PMX 60 . Niekoniecznie Sennheiser , aczkolwiek firma godna polecenia jeśli chodzi o jakość dźwięku.

Ja ma zwykły zestaw słuchawkowy do noki i jest ok.
    A co do słuchania to po cześci zgadzam sie ze zdaniem Jelitka. Słucham albo cicho-jako tło albo tylko w jednym uchu i tylko jesli jade asfaltem, nigdy np w lesie.

caly sezon przejezdzilem na takich: http://www.allegro.pl/item569458101_...najtaniej.html

oryginal do SE z serii W. One sa taki ze maja mini jack'a wiec mozna je podlaczyc do czegokolwiek, posiadaja w zestawie 3, lub 4 rozmiary tych gumek i jesli sie dobierze dobry rozmiar do swojego ucha, to nie maja prawa wypasc.

Maja jeden minus------jadac szosa nie slychac w nich samochodow, ale tez nie slychac wiatru

+ Odpowiedz na ten temat

Thread Information

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)