Mocowanie nawierzchniDealer Volvo WadowskiCampery Wadowscyrowery i ramy szosoweKIA WADOWSCY - GAJ K/KRAKOWA
+ Odpowiedz na ten temat
Strona 1 z 4 1 2 3 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 32

Temat: okolice ronda mogilskiego - brak możliwości jazdy do huty

okolice ronda mogilskiego - brak możliwości jazdy do huty

Chodzi mi o sytuację gdy jadąc od strony rondka przy galerii kraków chce kierować się na ul mogilską i dalej w stronę huty.
    Dawniej jeździłem ulicą i ulicą również przejeżdżałem rondo mogilskie, co budziło pewne kontrowersje no bo wzdłuż ul. Lubomirskiego biegnie ścieżka rowerowa a i pod rondem jest ona również, wytłumaczenie na to miałem takie iż nie ma możliwości z wyżej wymienionej ścieżki kontynuować jazdy w stronę ul. Mogilskiej.

Od jakiegoś czasu sytuacja się pogorszyła bo zikit postawił zakazy ruchu rowerów na Lubomirskiego i na rondzie.
    No i jak ja mam teraz dojechać do pracy ( stacja statoil przy mogilskiej )?

Wreszcie w nowych przepsiach dotyczących ruchu rowerów jest zapis pozwalający na niekorzystanie z drogi rowerowej w momencie, w którym droga ta prowadzi w innym kierunku niż ten, w którym potrzebuje jechać rowerzysta.

Na rondzie jestem do tego zmuszony na dodatek nie mam jak jechać dalej no bo na mogilską żadna ścieżka nie wylatuje ( nie w stronę Huty).
    Da się jakoś w tej sprawie zainterweniować?

Dzwoń do Zikit http://www.zikit.krakow.pl/, bo cóż my możemy i namów jak najwięcej osób do tego.
    Ściągać spodnie, ściągać majty
    Ściągać buty, ściągać rajty
    By życie miało jakiś sens ...
    Chcemy luzu, chceeemy jeździć

Nie wiem jakiś list oficjalny może napisać żeby musieli udzielić jakiejś sensownej odpowiedzi.?

Możesz napisać list do krakowskiego oddziału Gazety oni czasami publikują takie listy.
    Ściągać spodnie, ściągać majty
    Ściągać buty, ściągać rajty
    By życie miało jakiś sens ...
    Chcemy luzu, chceeemy jeździć

Przecież jest kawałek ścieżki na Lubomirskiego ,nią pod rondo i masz do Huty kawałek ścieżki , potem reszte do stacji chodnikiem po wyrypie, ja tak śmigam i nawet nie zauważam że się nie da . Chyba że Ty walisz na kolarce to może być mały ból, bo jako tako to nie ma połączenia, są strzępy niedojeba...j ścieżki które prowadza do nikąd. A na rondo po asfalcie jest zakaz ruchu rowerami. Mnie raz czarnuchy zwinęły pod biurowcem PKP i dostałem pokutu und punkciki na konto bo sobie dziady sprawdziły że mam prawko.Trzeba robić dym , jutro z rańca zadzwonię do nich i zapytam jak mam sie tam poruszać w tym kierunku na rowerze. Niech h..e myślą.

Z tego co kojarzę to gres jeździ na OK lub wynalazku temu podobnym. Btw gres mijam Cię często między PK a Mogilskim jadąc do pracy

Nie rozumiem za bardzo o co chodzi.
    Przejeżdżasz ścieżką rowerową pod rondem, potem wylatujesz za rondem pod prąd na chodniku, na wysokości Kefirka przejeżdżasz przez przejście dla pieszych na drugą stronę ulicy i dalej ciśniesz już normalnie ulicą Jana Pawła zgodnie z kierunkiem jazdy bo chodnik jest za wąski i dziurawy. Przy psiarni przy komendzie czyli już za Twoją stacją zaczyna sie dalej po obu stronach Jana Pawła ściezka rowerowa aż do samej Huty.
    Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani w każdym innym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo do zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

Może o to, że nie chce łamać przepisów (jazda chodnikiem i wzdłuż przejścia dla pieszych), może dlatego że szosówką kiepsko się śmiga między pieszymi bo krzyczą jak się szybko jedzie (żarcik taki ;)). A swoją drogą dzięki za info o tym nowym przepisie, miło że coś takiego wprowadzili.
    KTM bikeworld.pl Cyklotramp team :)

http://picasaweb.google.com/borowicz88

Tam do przejścia dla pieszych po chodniku jest może ze 40 metrów więc spoko luz.
    Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani w każdym innym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo do zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

Można przejechać parkiem obok hotelu Chopin i wyskoczyć na ulicy Przy Rondzie, potem Mogilska
    Faster Harder

+ Odpowiedz na ten temat

Thread Information

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Bookmarks

Uprawnienia