Wczoraj jechałem Szlakiem Orlich Gniazd i okazało się, że w Kwietniowych Dołach robią piękną, szutrową ścieżkę rowerową !!!! Oby więcej takich inwestycji w rejonach małopolski.
Wczoraj jechałem Szlakiem Orlich Gniazd i okazało się, że w Kwietniowych Dołach robią piękną, szutrową ścieżkę rowerową !!!! Oby więcej takich inwestycji w rejonach małopolski.
Faster Harder
Już w zeszłym roku było tam to opalikowane przez geodetów. Bullshit totalny, bo tamten singielek był rewelacyjny. Zwłaszcza jak popadało to glina była śliska. Trasa będzie przedłużona i pójdzie dalej równolegle Doliną Prądnika wzdłuż tej asfaltowej drogi, która potem zamienia się w szutrową i prowadzi w kierunku Bramy Krakowskiej. Przynajmniej tak było to oznaczone reperami geodezyjnymi w zeszłym roku.
No to to była fajna traska, choć nie dla moje żony, teraz bez problemu sobie tamtendy zjedzie.
Akurat to wydaje mi się dobrom posunięciem bo to jest trasa typowo turystyczno weekendowa i to był jeden odcinek na trasie Kraków - Ojców, na którym ludzie nie dają sobie rady.
Golek została tam w ogóle ta ścieżka czy jest opcja jazdy tylko wybrukowaną, nową ścieżką rowerową?
Narazie wszystko jest w budowie, ale chyba będzie można końcówkę objechać bardziej stromym odcinkiem. Jak dla mnie też dobrze, że tam zrobili ścieżkę. W tamtym kierunku jeżdżę tylko i wyłącznie turystycznie, a na singielki w góry![]()
Faster Harder
Z jednej strony dobrze bo więcej osób tam turystycznie dojedzie do Ojcowa. Z drugiej fajnie śmignąć takiego singielka po pracy, a nie czekać na wyjazd w góry do weekendu. Masz może jakieś zdjęcia z tej budowy?
dzisiaj tamtedy jechalem i jedynie koncowka bedzie do objechania.
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Bookmarks