Mocowanie nawierzchniDealer Volvo WadowskiCampery Wadowscyrowery i ramy szosoweKIA WADOWSCY - GAJ K/KRAKOWA
+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Temat: Gross Glockner High Alpine Road

Gross Glockner High Alpine Road

Witam!:)

Dostałam propozycję w okolicach maja/czerwca zrobienia takiej właśnie traski:) (http://www.grossglockner.at/en/hocha...sse/radfahrer/ ). Może ktoś z was był? Jakieś spostrzeżenia? Uwagi? Będę musiała skompletować sprzęt no i oczywiście nie obejdzie się bez szlifowania formy. Wszystkie komentarze i informacje mile widziane:) Mam lekkie obawy gdyż będę jedyną kobietą jadącą w grupie i będzie to dodatkowo pierwsza jazda przy pokonywaniu takiego przewyższenia:)

Pojeździj sobie wczesniej ;) Podjazdy tam są dłuugie :)
    Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani w każdym innym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo do zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

Byłem w zeszłym roku. Jest ciężko :). Każde zmniejszenie się nachylenia do ok. 6-7% jest odczuwalne jako spora ulga, bo momentami jest i ponad 20. Niestety nie mam tracka GPS, bo Garmin padł mi podczas tego podjazdu.

Z okolicznych szczytów polecam także Hundstein, szczególnie czarnym szlakiem. Choć można też łatwiej wjechać od stron Maria Alm, ścieżką którą leci coroczny wyścig na Hundstein - Hundstoa biag di.

mała "zajawka" fotograficzna z zeszłego roku http://schwepes.deviantart.com/art/Z...-See-197797169

niestety taka pogoda była wtedy rzadkością

Nieźle:) Warto trenować dupsko do utraty sił na siłowni żeby tam być;) Jaki to był miesiąc? No i właśnie interesuje mnie ewentualna zmienność pogody bo nie wiadomo jak się szykować z ubiorem:/ Pętla ma być co najmniej 3 dniowa (dokładna trasa jeszcze nie ustalona) więc wolałabym do sakw nie pakować zbędnych rzeczy:)

Ja byłem w 3 tygodniu sierpnia. Przyjechaliśmy w niedzielę wieczorem i pogoda była świetna. W poniedziałek też było fajnie, ale pod wieczór zaczęło się psuć (poprzednie zdjęcie jest właśnie z poniedziałku), wtorek, środa, czwartek zimno, z zachmurzeniem i przelotnymi opadami. W piątek zaczęło się kiepsko, ale jak zaczęliśmy wjeżdżać na Grossglocknera pogoda zaczęła się poprawiać (zdjęcie z piątku http://schwepes.deviantart.com/#/d39u4s9 ). W sobotę było znów rewelacyjnie, ale niestety wtedy już musieliśmy się pakować i wracać.

Pogoda generalnie nie dopisała - 2 dni z 5 były ładne, ale i tak było warto. Niestety przy zachmurzeniu i niskich chmurach widoki są mocno ograniczone, więc fotograficznie mogło być bardziej udanie :).

Ja jechałem bez sakw. Bazę "wypadową" mieliśmy w Uttendorfie, a jak trasa była gdzieś dalej to podjeżdżaliśmy samochodem.

Cytat Napisał zielonaa6 Zobacz post
    Nieźle:) Warto trenować dupsko do utraty sił na siłowni żeby tam być;) Jaki to był miesiąc? No i właśnie interesuje mnie ewentualna zmienność pogody bo nie wiadomo jak się szykować z ubiorem:/ Pętla ma być co najmniej 3 dniowa (dokładna trasa jeszcze nie ustalona) więc wolałabym do sakw nie pakować zbędnych rzeczy:)
    Nie wiem czy sama siłownia wystarczy, tak jak pisał Szaman pojeździj wcześniej. Może będzie na wiosnę jakaś wycieczka na Krowiarki z naszej grupy. Zapraszamy zobaczysz czym jest jazda po górach.
    Ściągać spodnie, ściągać majty
    Ściągać buty, ściągać rajty
    By życie miało jakiś sens ...
    Chcemy luzu, chceeemy jeździć

to jeszcze wrzucę pełną galerię z wyjazdu - Zell Am See

+ Odpowiedz na ten temat

Thread Information

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Bookmarks

Uprawnienia