Mocowanie nawierzchniDealer Volvo WadowskiCampery Wadowscyrowery i ramy szosoweKIA WADOWSCY - GAJ K/KRAKOWA
+ Odpowiedz na ten temat
Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 1 2
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Temat: Dla znudzonych jazdą po stoku i bieganiem na biegówkach.

Nie bardzo rozumiem pytanie bo imho na turach się zarówno jeździ (zjeżdża) jak i chodzi Znaczy ale w co nie uwierzyłeś? W to że Twoim znajomym się gorzej manewruje w kopnym śniegu? Jeśli Ty nie masz z tym trudności to gratuluję, ale nie bardzo Cię rozumiem ;).
    KTM bikeworld.pl Cyklotramp team :)

http://picasaweb.google.com/borowicz88

Cytat Napisał Ola Zobacz post
    Nie bardzo rozumiem pytanie bo imho na turach się zarówno jeździ (zjeżdża) jak i chodzi
    To bardzo proste, większość turowców jako najważniejszy cel stawia foczenie. Zjazd w dół jest przykrą konsekwencją tego że się gdzieś wylazło.
    I nie odnosi się to do Poloski, tak jest też w krajach alpejskich. Określenie, warunki do jazdy były słabe ale dało się super pofoczyć, przedstawia nastawienie.
    Ja osobiście podchodzenie na fokach odbieram jako środek do celu , czyli do poszukiwań fajnych miejsc do zjazdu.

Mnie się marzą tury ale nie mam sprzętu i jak do tej pory nie miałem z kim sięwybrać teraz widzę już że mam. Napisz proszę następnym razem że sie wybieracie. Ja poszukam gdzie poza Zakopanem można sprzęto pożyczyć i byłbym chętny.
    Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani w każdym innym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo do zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

Tury super sprawa, choć jeszcze nie próbowałem to chodzenie i jazda po za trasami narciarskimi strasznie mnie kusi, ale ja tak jak Tomaszek frajda dla mnie to zjazd, choć z samego chodzenia myślę że też czerpał bym satysfakcje.

Na turach główną frajdą jest przedzieranie się po dziewiczych szlakach podczas zimy. Nie ma nic piękniejszego znaczyć ślad na puchu podziwiając dookoła wspaniałe widoki. Na marginesie jazda freeraidowa zupełnie odbiega od jazdy po przygotowanym stoku. Wiadomo, że stosuje się odpowiedni sprzęt i odmienną technikę. Ktoś może być mistrzem w jeździe po przygotowanym stoku, a na "free" będzie raczkował.
    Wspaniałe trasy freerajdowe znajdziecie na Słowacji Chopok oraz Tatrzańska Łomnica. Najweselej jest podczas odwilży, gdy śnieg schodzi z gór i ma zaledwie
    30 cm. Pojawiają się trawiaste placki,błoto, kamienie i płynące potoczki, a Ty śmigasz na nartach wybierając skrawki śniegu omijając skaczące żaby ;)
    Faster Harder

+ Odpowiedz na ten temat

Thread Information

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Bookmarks

Uprawnienia