Mocowanie nawierzchniDealer Volvo WadowskiCampery Wadowscyrowery i ramy szosoweKIA WADOWSCY - GAJ K/KRAKOWA
+ Odpowiedz na ten temat
Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Temat: Dla znudzonych jazdą po stoku i bieganiem na biegówkach.

Dla znudzonych jazdą po stoku i bieganiem na biegówkach.

Jeśli już macie dosyć ubitego boiska i zbrzydło wam bieganie na nartach po wytyczonym śladzie proponuje na zachętę kilka fotek z dwóch styczniowych wypadów w Karkonosze.
    Z tego co czytam to coraz więcej osób biega na nartach to i może na tego typu aktywność ktoś się da naciągnąć.
    https://picasaweb.google.com/113515959733379530909/KarkonoszeStyczen2011?authkey=Gv1sRgCLr23ve9uKTTKQ &feat=directlink

Teraz idę spać, ale rano chętnie podyskutuję w tym temacie. Jazda poza trasą to super sprawa. Miałem co prawda możliwość jej zasmakowania tylko na desce, ale myślę, że na nartach też jest wybornie.
    Tomaszku jak porównałbyś stopień trudności zjazdu na turach poza trasą do zjazdów na carvingowych slalomkach po boisku?

Kurde zazdroszczę

Super sprawa taki wypad. Chyba trochę wiało?
    Ściągać spodnie, ściągać majty
    Ściągać buty, ściągać rajty
    By życie miało jakiś sens ...
    Chcemy luzu, chceeemy jeździć

Cytat Napisał Ziemek Zobacz post
    Tomaszku jak porównałbyś stopień trudności zjazdu na turach poza trasą do zjazdów na carvingowych slalomkach po boisku?
    To zupełnie inna jazda. Trzeba się trochę przestawić ze stokowych nawyków.Tutaj rzadko używa się technik jazdy czysto na krawędzi.
    Spowodowane to jest inną strukturą śniegu spotykaną poza trasą.

Cytat Napisał Mały Zobacz post
    Super sprawa taki wypad. Chyba trochę wiało?
    Eeee, jak na Karkonosze to powiem że zupełnie spokojnie. Czasem na grani wieje tak że wywraca.

Biegówki to nie tylko szuranie po wytyczonym śladzie, chciałabym zauważyć :). Zjeżdżanie na turach to często jazda w kopnym śniegu/puchu-gorzej się manewruje, zwłaszcza z plecakiem. A na śladówkach to już w ogóle frajda jak się uda pojechać tam gdzie się chce bez wywrotki ;). Jakby co, to wybieram się jutro w Gorce, może ktoś byłby chętny?
    KTM bikeworld.pl Cyklotramp team :)

http://picasaweb.google.com/borowicz88

Cytat Napisał Ola Zobacz post
    . Zjeżdżanie na turach to często jazda w kopnym śniegu/puchu-gorzej się manewruje, zwłaszcza z plecakiem.
    Gwarantuje Ci że nie masz racji. Wszystko jest sprawą kunsztu, jak mawia mój znajomy. Plecak jeśli nie mówimy o worze 20 kg, nie stanowi żadnej przeszkody.

Jeśli chodzi o plecak, to miałam na myśli taki właśnie większy, na kilkudniowy trekking. A co do jazdy w puchu, niestety nie mogę Ci uwierzyć, bo znam parę osób jeżdżących na turach i raczej większość przyznaje, że w głębokim śniegu jest gorzej (nie mówię o frajdzie, bo nie ma to jak puszek ;)), wydaje sie to dość logiczne. Oczywiście zgadzam się, że osoba z większymi umiejętnościami poradzi sobie lepiej.
    KTM bikeworld.pl Cyklotramp team :)

http://picasaweb.google.com/borowicz88

Cytat Napisał Ola Zobacz post
    A co do jazdy w puchu, niestety nie mogę Ci uwierzyć, bo znam parę osób jeżdżących na turach i raczej większość przyznaje, że w głębokim śniegu jest gorzej
    Jeżdżących czy chodzących? Ja znam również wiele osób co mają zdanie dokładnie takie jak Twoi znajomi.
    Na szczęście ja należę do tej mniejszości która nie uwierzyła w takie opinie i jak się okazało słusznie.

+ Odpowiedz na ten temat

Thread Information

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Bookmarks

Uprawnienia