Głód na kręcenie mam wielki. Trza spalić te niekończące się święta. Co powiecie na ostre sobotnie kręcenie po równym? Proponuję exploracje Puszczy Niepołomickiej i zaliczenie okolic sześciu jej rezerwatów.
Oto wykaz:
rezerwat przyrody Gibiel – największy: zajmuje powierzchnię 29,79 ha, stanowi obszar najbardziej przypominający pierwotną puszczę i cechuje się zróżnicowaną szatą roślinną.
rezerwat przyrody Lipówka o powierzchni 25,73 ha; najcenniejszym elementem są prawie dwustoletnie drzewostany w postaci grądów i łęgów. Wiele rosnących tu lip, dębów i grabów uznane są za pomniki przyrody.
rezerwat przyrody Długosz Królewski, powołany dla ochrony paproci długosza królewskiego (Osmunda regalis), o powierzchni 24,14 ha, w pobliżu Stanisławic,
rezerwat przyrody Dębina – starodrzew dębowy o powierzchni 12,66 ha,
rezerwat przyrody Koło w Puszczy Niepołomickiej – zajmuje niewielką powierzchnię (3,49 ha); starodrzew grabowy z udziałem lipy
rezerwat przyrody Wiślisko Kobyle – roślinność wodna, o łącznej powierzchni 6,67 ha.
Będzie trochę kręcenia i na pewno nawet 100 km pęknie. Na szczęście po równym. Jeśli będzie jako taka pogoda to proponuję 8:00 pod smokiem ?? Ostrzegam – formy u mnie zero – ale chcę się zajeździć. Większość po asfaltach i leśnych dróżkach będzie więc nie bać się śniegu - będzie jednak mokro.
Niepołomice 9:00 - Rynek

Odpowiedź z Cytatem
. Trza Zacząć bliżej 
- no cóż pośmigam w samotności

Bookmarks