Mocowanie nawierzchniDealer Volvo WadowskiCampery Wadowscyrowery i ramy szosoweKIA WADOWSCY - GAJ K/KRAKOWA
+ Odpowiedz na ten temat
Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Temat: Sobota 8.I.2011 - 6 rezerwatów - trza się wyszumieć

Sobota 8.I.2011 - 6 rezerwatów - trza się wyszumieć

Głód na kręcenie mam wielki. Trza spalić te niekończące się święta. Co powiecie na ostre sobotnie kręcenie po równym? Proponuję exploracje Puszczy Niepołomickiej i zaliczenie okolic sześciu jej rezerwatów.

Oto wykaz:

rezerwat przyrody Gibiel – największy: zajmuje powierzchnię 29,79 ha, stanowi obszar najbardziej przypominający pierwotną puszczę i cechuje się zróżnicowaną szatą roślinną.

rezerwat przyrody Lipówka o powierzchni 25,73 ha; najcenniejszym elementem są prawie dwustoletnie drzewostany w postaci grądów i łęgów. Wiele rosnących tu lip, dębów i grabów uznane są za pomniki przyrody.

rezerwat przyrody Długosz Królewski, powołany dla ochrony paproci długosza królewskiego (Osmunda regalis), o powierzchni 24,14 ha, w pobliżu Stanisławic,

rezerwat przyrody Dębina – starodrzew dębowy o powierzchni 12,66 ha,

rezerwat przyrody Koło w Puszczy Niepołomickiej – zajmuje niewielką powierzchnię (3,49 ha); starodrzew grabowy z udziałem lipy

rezerwat przyrody Wiślisko Kobyle – roślinność wodna, o łącznej powierzchni 6,67 ha.

Będzie trochę kręcenia i na pewno nawet 100 km pęknie. Na szczęście po równym. Jeśli będzie jako taka pogoda to proponuję 8:00 pod smokiem ?? Ostrzegam – formy u mnie zero – ale chcę się zajeździć. Większość po asfaltach i leśnych dróżkach będzie więc nie bać się śniegu - będzie jednak mokro.

Niepołomice 9:00 - Rynek
    Ostatnio edytowane przez Pasieczkin ; 07.01.11 o 06:45

kurcze tylko daleko do samej puszczy spod smoka.... jestem wolny więc reflektuje.

hmm... fakt

miejsce zbiórki zawsze można ustalić gdzies bliżej

OO to mnie teraz zmotywowałeś do skończenia zimówki!!!!
    Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani w każdym innym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo do zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

Faktycznie z tym Wawelem to hura optymizm . Trza Zacząć bliżej

Obliczyłem z grubsza traske i po puszczy aby zobaczyć te rezerwaty i kilka innych cikewszych miejsc trza spokojnie 100 km zrobić.

Proponuję zbiórkę w Niepołomicach na rynku o 9:00.

Temperaturka ma być powyżej zera. W puszczy wiatr nie pwoinien strasznie dokuczać

to jak mnie ktoś po drodze zgarnie autem byloby super....a tak najwyżej przejadę sie gdzieś bliżej najwyżej.

ja pojadę od drugiej strony - hmm - no cóż pośmigam w samotności

Kurde bawcie się dobrze ja niestety mogę tylko w niedziele

Q..wa to była przygoda !!!. Puszcza Niepołomicka miejsami jest naprawdę dzika. Niedawno wróciłem i leczę odmrożenia. Plan wykonany - 6 rezerwatów zaliczonych - będą foty

Pasiek! Pierwsza rzecz jaką dziś rano powiedziałem to: pieprzone choróbsko, ale zazdroszczę Paśkowi, bo właśnie z Rynku startuje pośmigać po Puszczy.
    Planujesz powtórkę?
    Wrzucaj fotki migiem!

+ Odpowiedz na ten temat

Thread Information

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Bookmarks

Uprawnienia