Mocowanie nawierzchniDealer Volvo WadowskiCampery Wadowscyrowery i ramy szosoweKIA WADOWSCY - GAJ K/KRAKOWA
+ Odpowiedz na ten temat
Strona 3 z 13 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 5 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 130

Temat: Narty biegowe, śladowe i skiturowe

Skituring, coś pięknego !Obcowanie sam na sam z przyrodą, przygodą i własnymi słabościami. W Polsce dopiero rozpowszechnia się ten sport. Podobnie jest jak z freeridem, raz spróbujesz to jazda po przygotowanych stokach traci sens. Nartę dobiera się wg naszych preferencji oraz stylu jazdy. Czy wolimy mieć lżejszą nartę podczas wychodzenia, czy komfortową podczas zjazdu ? Na rozgrzewkę skituringu nie trzeba nawet ruszać się z małopolski. Mamy przecież piękny lasek zimą, czy beskid makowski a dla ambitniejszych polecam Chopok na Sk ;) W tym sezonie raczej nie zbiorę się na skitury, ale w następnym już mogę wstępnie zaprosić chętnych. Pozdro
    Faster Harder

Cytat Napisał Mały Zobacz post
    A może jednak New Nordic Norm Back Country http://www.skimag.pl/archiwum.php?art=567?
    Cennik lepszy niż na skitury http://www.logo24.pl/Logo24/1,86375,...o_biegowe.html, jak dla mnie nartka z łuską i metalową krawędzią powinna wystarczyć w Beskidy. Celowałbym w model http://www.enarty.pl/pdf/2543/narty-...model-20102011. I wyższe buty może tego typu http://allegro.pl/buty-biegowe-fisch...331353468.html.
    je... przecie nie pójdziemy na babią na biegówkach - na nartach trochę jeżdżę, więc poszukam coś turowego z zacięciem FR

Gratuluje wszystkim zainteresowanym zakupów na giełdzie narciarskiej....jak przyszedłem o 9:45 to już nic ciekawego nie było
    Biegać skakać
    Latać pływać...

Ja dzisiaj nie dałem rady, jutro sie wybieram. Poważnie tak wczesnie trzeba być? Może za wczesnie byłes? :) albo jeszcze giełda na dobre się nie rozkręciła
    Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani w każdym innym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo do zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

Jeden ze sprzedających mi powiedział, że w tym roku jest mały wybór sprzętu do biegania. Godzina 9-10 jest w sam raz jak się czegoś szuka.
    Biegać skakać
    Latać pływać...

Właśnie wróciłem z giełdy, biegówek nie ma, jedna para była zaplątana gdzieś między zjazdówkami, natomiast jest gość, który handluje sprzętem turowym. Sprzęt odrobinę starszej generacji można kupić w cenie: od 600zł za narty z wiązaniami i 500+ za buty.
    Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani w każdym innym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo do zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

Było czterech sprzedawców, którzy mieli po kilka par nart biegowych (nic ciekawego). Dwóch stało na dziedzińcu a dwóch na scianie od strony błoń. Szaman byłeś na dziedzińcu czy tylko w środku?
    Biegać skakać
    Latać pływać...

Nie byłem na dziedzińcu bi nawet nie zauważyłem wyjścia... :>

Jeśli idzie o uniwersalność zastosowań, skuteczność w terenie i na boisku to proponuje zajrzeć tu:
    http://telemark.pl/
    Kiedyś miałem podobne dylematy ale znalazłem właściwą drogę

Może ktoś wie gdzie można wypożyczyć biegówki (komplet) ... Ten opad śniegu nmnie trochę zaskoczył. Miałem ogromną ochotę pobiegać na nartach. Wydaje mi się, że kupowanie sprzętu jeśli jazda zdrarzy sie kilka razy w zimie nie ma sensu, bardziej jestem za wypożyczeniem. Może ktoś mi pomoże ?

+ Odpowiedz na ten temat

Thread Information

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Bookmarks

Uprawnienia