Ponieważ za oknem biało trzeba pomyśleć o deskach.
Stąd temat o nartach do ogólnie pojętej turystyki i treningu.
Zapraszam do dyskusji![]()
Ponieważ za oknem biało trzeba pomyśleć o deskach.
Stąd temat o nartach do ogólnie pojętej turystyki i treningu.
Zapraszam do dyskusji![]()
Wygląda, że w góry chyba tylko skitury z fokami. Te BC to jednak na bardziej łagodne trasy no chyba, że da się w tym skutecznie podchodzić strome ścianki. Jest jeszcze mały problem troszkę słabo jeżdżę, a w lesie bez możliwości zahamowania na wąskim szlaku to już raczej mega trudno będzie.
Ściągać spodnie, ściągać majty
Ściągać buty, ściągać rajty
By życie miało jakiś sens ...
Chcemy luzu, chceeemy jeździć
No to jest własnie ból, że np w beskidach w lesie może być miejscami trudno. W Tatry na początek sie wybierać to też średni pomysł. 2 lata temu jak byłem w lutym na Turbaczu to spotkałem spora grupę na biegówkach/śladówkach.
No cóż początki są zawsze bolesne. Znalazłem jakiś poradnik http://www.goryonline.com/PORADY_SKI...,0,F,news.html
Ściągać spodnie, ściągać majty
Ściągać buty, ściągać rajty
By życie miało jakiś sens ...
Chcemy luzu, chceeemy jeździć
Chodzi o to że jedne dedykowane są do:
kroku łyżwowego
a drugie do klasyka
Wiem, że jest nawet rozróżnienie butów do obu tych technik i jesli dobrze pamiętam to i wiązania mogą być różne.
Jasne, ze na narcie do klasyka zrobisz krok łyżwowy, ale nie będzie tak wygodnie.
Łyżwa wygląda fajnie, ale osobiści wydaje mi się, że to tylko na przygotowanych trasach, albo ewentualnie ubitym śniegu np. na drodze polnej.
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Bookmarks