Mocowanie nawierzchniDealer Volvo WadowskiCampery Wadowscyrowery i ramy szosoweKIA WADOWSCY - GAJ K/KRAKOWA
+ Odpowiedz na ten temat
Strona 1 z 9 1 2 3 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 83

Temat: Specjalna opona do trenażera, czy warto??

Specjalna opona do trenażera, czy warto??

Czy ktoś z Was jeździł na trenażerze ze specjalną oponą?

Mimo że trenażer na tylne koło jest cichy to wibracje które przenoszą się po ścianach powodują że mam obawy że zaraz sąsiedzi zrobią mi awanturę.

Czy warto kupić oponkę taką specjalnie do trenażera??

Nie używałem ale nie wydaje mi się żeby był sens kupowania czegoś takiego. Zwykła łysa i jazda
    Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani w każdym innym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo do zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

Poczekaj na sąsiada
    Ściągać spodnie, ściągać majty
    Ściągać buty, ściągać rajty
    By życie miało jakiś sens ...
    Chcemy luzu, chceeemy jeździć

ja ma oponkę "taksa" ale nie jeździłem na normalnych więc nie mam porównania, natomiast sam trenażer kładę na kawałku wykładziny i nie przenosi tak po parkiecie
    Citius, altius, fortius - ... ot nowe cele

Chyba spróbuję podłożyć karimatę. Niby mam matę Taksa, ale to za mało

Też mam wątpliwości czy "specjalna"opona coś da.Kręcę na starej,łysej(aż coś nie pieprznie)i jest ok.Coś tam podkładam,ale bardziej żeby nie porysować podłogi niż wyciszyć wibracje.

Na pewno warto. Zeszłej zimy przejeździłem na trenażerze 4000 km (170 godzin), zużyłem 4 opony po 35 zł. Zwykłe opony szybko sie psuły - robiły się bąble i rozwarstwiały się. Były głośne, rozwarstwienie i bąble powodowały dodatkowy stukot. Próba dojeżdzęnia opony kończyła się najczęściej przetarciem dętki, tak że nie można jej było załatać. Kilka razy nie przeprowadziłem lub nie dokończyłem treningu z tego powodu. Dlatego w tym sezonie zamówiłem specjalną oponę Continentala w cenie około 90 zł.

Brawo Godul , wypowiedział się pierwsza kompetentna osoba... pozostali piszą to co gdzieś usłyszeli i powtarzają jako swoje zdanie albo przemawia przez nich skrajna oszczędność granicząca ze skąpstwem żeby kupić jeszcze jedną opone. "...a po co przecież na dętce też się da... i na oponie 2.5 też uciągnie..."
    Po co się wypowiadać jeśli nie ma uważnie przeczytało się pytanie:
    "Czy ktoś z Was jeździł na trenażerze ze specjalną oponą?
    Mimo że trenażer na tylne koło jest cichy to wibracje które przenoszą się po ścianach powodują że mam obawy że zaraz sąsiedzi zrobią mi awanturę.
    Czy warto kupić oponkę taką specjalnie do trenażera??"

lub jeśli nie ma się pojęcia o tym o czym się pisze? Chyba chodzi o to żeby odpowiadać na każdy post niezależnie od tego czy ma się coś do powiedzenia czy nie ma sie zielonego pojęcia o tym o czym się pisze.... aż żal czasami co poniektórych z Was czytać!
    Szkoda tylko że nie wszyscy (zwłaszcza Ci co chcą się coś dowiedzieć na dany temat) wychwycą sensowne wypowiedzi i puźniej będą przekonani powtarzając jakieś bzdury które powiedział "TEN CO SIĘ ZNA"
    Ostatnio edytowane przez dominator_76 ; 02.12.10 o 22:07

Dzięki Wam

eee... dominik pierdu pierdu - wyciąganie kasy przez producentów sprzedając i wmawiając, że coś jest lepsze od czegoś. Zwykły marketing jaki naz pożera i dajemy się na to naciągnąć.

Dawnymi czasy jak rajcowały mnie jeszcze treningi używałem oponę http://www.bike-center.nazwa.pl/kqs/...-mtb-26-x-1-75 - (mam jeszcze jak by kto był zainteresowany) - nie ma żadnej różnicy między tą oponą a slikami jeśli chodzi o hałas. A nawet slicki były lepsze, bo prawdę mówiąc miałem spore problemy z założeniem tej opony na obręcz żeby nie biła.

Kawał dobrej maty i więcej nie wyciśniesz jeśli chodzi o hałas. Ważny jest również napęd bo te również potrafią być głośne. Ale nie smarój za bardzo bo ściany zachlapiesz. Koło musi być idealnie równe żeby nic nie biło i będzie ok. Oczywiście opony zakładasz idealne slicki bez żadnych udziwnień.

+ Odpowiedz na ten temat

Thread Information

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Bookmarks

Uprawnienia